tracking
Sign In | Support | Create Your Own Channel
Tihomir Bendelja - Finale Twirling - Supertalent
About this Video
Dzontra Volta
Submitted By: Dzontra Volta on December 11, 2009
About the Video: Tihomir Bendelja nastup u finalu tocka sa zapaljenim stapovima ZA TITULU prvog hrvatskog Supertalenta u finalu se bore Mateo Ravlija, Nina Kraljić, Antonija Dora Pleško, Unit-X, Tihomir Bendelja, Step by Step, Atomic Dance Factory, Deborah Šuker i Marijan Kešinović, Monica Rogić i Sinovi, koji će se večeras novim točkama predstaviti publici i žiriju. Gledatelji će za njih moći glasati punih tjedan dana, jer pobjednika ćemo saznati tek idućeg petka, 18. prosinca, u velikoj završnici showa.
"Možda nekad falša, ali nebitno, falšaju i veliki"
Mateo Ravlija, 13-godišnjak iz Rijeke, večeras je izveo pjesmu iz filma "Zoro - maskirani osvetnik". U finalu je, baš kao i na audiciji, zasvirao violinu koju je u polufinalu ostavio kod kuće. Nina mu je rekla kako je večeras bio sjajan, ali nije je uspio dirnuti i rasplakati kao na audiciji. Merlić, koji je na audiciji stisnuo crveni gumb, večeras je rekao: "Danas nije bilo za X. Koreografija mi se svidjela. Dobro je što nisi išao u kuhare, frizere, automehaničare, limare, nego si se odlučio za pjevanje jer te publika voli". "Bilo je jako emotivno. On je jedno drago stvorenje i voli ga publika. Možda nekad falša, ali nebitno, falšaju i veliki", ocijenio je Enis Bešlagić.
Od Susan Boyle do Beyonce: "Imaš anđeoski glas, samo ti fali mala aureolica oko glave"
17-godišnjoj Nini Kraljić iz Lipovljana očito su dojadile usporedbe sa Susan Boyle pa je u finalu odlučila otpjevati Beyoncein hit "Halo". Falševe je žiri očito prečuo jer su za Ninu imali samo riječi hvale. "Ti se više nikom ne moraš dokazivati. Imaš anđeoski glas, samo ti fali mala aureolica oko glave", rekla je Nina. "Jel` ovo tvoja pjesma? Tako je zvučalo, kao da je tvoja. Svaka čast", nadovezao se Enis. "Pohvalio bih Ninu što je izabrala drugačiju pjesmu da pokaže koliko je svestrana. Prekrasno. Oduševljen sam", naveo je Merlić.
"Mislio sam da ne možeš plakati dok gledaš nekog kako pleše"
Splitska plesna atrakcija Unit-X i večeras je oduševila svojim nastupom. Pokazali su se u najboljem svjetlu do sada i iznova su sve osvojili inovativnošću. Enisa su skoro rasplakali: "Mislio sam da ne možeš plakati dok gledaš nekog kako pleše. Stvarno mi je drago što postojite. Mogu vam samo reći: Želim vam svima pobjedu". "Tako sam sretna što smo svi mi napokon uspjeli upoznati neke nove ljude, neku novu mladost, neku novu snagu. Unit-X, Atomic Dance Factory i Sinovi stvaraju neku novu scenu. Oni su budućnost", rekla je oduševljena Nina. "Ostvarilo mi se da sam dobio novu dozu kreativnosti i hrabrosti. Na konceptualnoj razini nešto sasvim novo. Fenomenalno", rekao je Merlić.
"Da sam neka opaka faca na Broadwayu, potpisala bih s tobom doživotni ugovor"
10-godišnja Splićanka Antonija Dora Pleško i večeras je pokazala kako je stvorena za kazališne daske. Za finalni nastup je odabrala hit "New York, New York". S obzirom da je publika Doru zatrpala plišanim medvjedićima, voditeljski dvojac je konstatirao kako su "sretni što nemaju neke talente iz ciglane, jer tko zna što bi onda letjelo". "Savršena točka - scenski, pjevački. Fenomenalno. Dora, nemam riječi. Imaš velike šanse za pobjedu", rekao je Merlić. "Počašćen sam što smo mi dio njene karijere koja će biti zavidna. Ti si već zvijezda", pohvalio ju je Enis. "Da sam vlasnik neke diskografske kuće, da sam neka opaka faca na Broadwayu, potpisala bih s tobom doživotni ugovor", izjavila je oduševljena Nina.
"Ti ideš u Hollywood 100 posto"
15-godišnji Tihomir Bendelja iz Hrženica pored Ludbrega za večerašnju twirling točku je izabrao glazbenu podlogu iz "Prljavog plesa". "Nakon ove točke očekujem od publike da prepozna ovaj jedinstveni talenat. Siguran sam da bi Tihomir i u UK i u US, i u bilo kojem talentu bilo koje zemlje bio vrlo poseban", rekao je Merlić. "Ono što mi je najčudesnije, ja ne mogu oči svoje skinuti sa tebe. Tebe kad vidi neki strani producent ćeš završiti u nekom filmu. Ti ideš u Hollywood 100 posto", izjavila je oduševljena Nina. "On već slavi i treba slaviti jer je ovo što je pokazao stvarno neobično. Tihomire, vidimo se u superfinalu", poručio mu je Enis.
"Večerašnje izvedbe su dovedene do savršenstva"
Plesna skupina Step by Step, koja uz step pleše i showdance, također je u finalu dala sve od sebe. "Definitivno sam fasciniran. Svaka vam čast", rekao je Enis. "Njihova energija ne zaslužuje večeras da kažem i najmanju zamjerku", naveo je Merlić. "Moram priznati da sam fascinirana svakim tko je večeras stao na ovu binu. Večerašnje izvedbe su dovedene do savršenstva. Sjajni ste", pohvalila ih je Nina. Step by Step je večeras pozdravio malog bubnjara Lennyja Damijanića, budući da se žiri između njih i njega, upravo njih odlučio poslati u finale.
"Vi niste normalni. Vi ste fakat za proučavanje. Vi kad nešto napravite, to moraš analizirati poslije. Ovo je genijalno"
Zagrebačka plesna skupina Atomic Dance Factory primarno se bavi hip-hopom i breakdanceom, a i večeras su svojim nastupom sve ostavili bez daha. "Vi niste normalni. Vi ste fakat za proučavanje. Vi kad nešto napravite, to moraš analizirati poslije. Ovo je genijalno. Što bi rekla Nina - respect", rekao ime je Enis Bešlagić. "Ja stvarno želim da Atomic Dance Factory vidi cijela Hrvatska i cijeli svijet. Mene je i večeras oduševila koreografija. Ponovno nešto drugačije", izjavila je oduševljena Nina. "Sad sam već naučio da moram biti spreman na maksimalna iznenađenja od Atomic Dance Factoryja. Fenomenalna ideja", pohvalio ih je Merlić.
"Oni su definitivno najljepša priča Supertalenta koja se mogla dogoditi"
Plesni par Deborah Šuker i Marijan Kešinović dolazi iz Vinkovaca. "Oni su definitivno najljepša priča Supertalenta koja se mogla dogoditi. Ovi zvukovi u vanjskom svijetu su često zlobni i sretan si što možda baš sve ne čuješ. Uživajte u svom svijetu", rekao im je Enis. "Sve moje čestitke na prekrasnom nastupu, na dobroti koju širite i na vjeri koju ste dali svima da se uz trud sve u životu može postići", izjavio je Merlić. "Vi ste za sve nas moralni pobjednici ovog showa", navela je Nina.
Fenomenalna Monica oduševila svojom izvedbom hita "I Will Always Love You"
Monica Rogić ima 12 godina i dolazi iz Rijeke, a u finalu je fenomenalno otpjevala hit Whitney Houston "I Will Always Love You", a publika ju je opet zasula plišanim igračkama. "Monica je opet imala jednu fenomenalnu izvedbu. Teška pjesma, ali si se sjajno nosila s njom. I dalje ostaješ jedan od mojih favorita za pobjedu", naveo je Merlić. "Mislim da si predivna. Vidjelo se to tvoje htijenje da ne razočaraš publiku. Vjeruj mi da bih želio da moja kćerka bude netko poput tebe", rekao joj je Enis. "Ti se ne pretvaraš. Tvoja osobnost je krajnje pozitivna, a ta pozitiva je zarazna. Sve si nas opčinila njome", komentirala je Nina. "Twirling boy" Tihomir ponovno sve oduševio
Tihomir Bendelja i večeras je oduševio twirlingom. "Ti si meni predivan. Tebe gledati je prava čarolija, nestvarno lijepo. Svaka čast", rekla je Nina. "Mislim da si pored toga što si twirlingaš, odličan plesač", ocijenio je Enis. Merlić je primijetio da su reflektori u koje je morao gledati tijekom nastupa stvarali probleme Tihomiru. Pohvalio je izvedbu i dodao: "Ti si moj favorit večeras". "Vidim ja, maco, da si ti drugog zvao, a ti si za mene uvijek bio mačak"
Beatboxer Marijan Gačić u polufinalu se odlučio našaliti s Merlićem koji se tijekom audicija požalio da su ga Nina i Enis pustili jer ih je spomenuo u pjesmi. Pred kraj izvedbe je tako rekao Merliću: "Prošli put ti je bilo žao što te nisam spomenuo u pjesmi. Čak sam te kasnije zvao na mobitel, ali mi se nisi javljao". Potom je zapjevao Merliću "Da te mogu pismom zvati" i na kraju mu dobacio ružu. Merliću je "fora bila dobra", iako je tijekom šale pritisnuo X "radi atmosfere".
Nini je Marijanov nastup bio "sjajan", a Enis se nadovezao na šalu pa je uzeo ružu i počeo trgati s nje latice: "Voli me, ne voli me, voli me, ne voli me...". Dok je publika vrištala od smijeha, Enis je nastavio suznim glasom: "Vidim ja, maco, da si ti drugog zvao, a ti si za mene uvijek bio mačak". Potom se uozbiljio i rekao kako je on crveni gumb tijekom nastupa "pritisnuo samo da bi vidio radi li, jer se Merliću očito sviđa". TIHOMIR BENDELJA i Step by Step su večeras izabrani finalisti. Tihomira je direktno u finale plasirala publika, a drugog finalista je žiri birao između malog bubnjara Lennyja Damijanića, koji je nastupao u pratnji oca Dejana, te plesne skupine Step by Step. Odluka je bila teška i, kako je Enis Bešlagić rekao, nije bila jednoglasna. U prethodne dvije emisije svoje je mjesto u finalu osiguralo čak troje pjevača - Mateo Ravlija, Nina Kraljić i Antonia Dora Pleško te plesna skupina Unit-X. U naredne dvije live emisije biti će odabrano još četvero finalista.
"Čini mi se da nismo imali nekoliko, ili više jedne točke koja se isticala. Ostali su bili prosječni, neki čak i lošiji od onog što smo očekivali. Jedina prava čarolija koju sam osjetio bio je Tihomir Bendelja", rekao je Dubravko Merlić uoči proglašenja dvoje finalista. "Slažem se sa Dubravkom. Dvije riječi: Tihomir Bendelja", rekla je Nina Badrić. Enis Bešlagić nije želio otkriti tko je njegov favorit.
Tijek treće live emisije:
U trećoj polufinalnoj večeri Supertalenta za dva mjesta u finalu borilo se novih 10 natjecatelja: beatboxer Marijan Gačić, pjevačica Adriana Vidović, Gradska limena glazba Daruvar 1922, pjevač Nikola Pavličević, Tihomir Bendelja koji je u prvom krugu natjecanja iznenadio odličnim twirling nastupom, mladi bubnjar Lenny i njegov otac Dejan Damijanić, barmen Dušan Janjatović koji je ponovno pokazao svoje umijeće izrade koktela dok baca boce i čaše po zraku, hip hop plesna skupina Floor Shakers Crew, Plesni studio Show Team te steperi i showdanceri Step by Step.
O daljnjoj sudbini polufinalista prvenstveno odlučuju gledatelji. U svakoj live emisiji prvi po broju glasova gledatelja ide direktno u finale, a između drugog i trećeg po broju glasova gledatelja, finalista odabiru članovi žirija - Dubravko Merlić, Nina Badrić i Enis Bešlagić. Žiri i dalje pred sobom ima "crvene gumbe" - budu li pritisnuta sva tri, nastup polufinalista se istog trena prekida.
Enis o "rasplesanim leševima" iz Show Teama: Imam iskustva - radio sam na groblju osam mjeseci
Plesni studio Show Team iz Knina, koji je na audicijama oduševio svojom izvedbom i koreografijom, za polufinale je pripremio homage Michaelu Jacksonu. Osim "Thrillera", tijekom njihova mračnog nastupa mogao se čuti čak i svadbeni marš. "Rasplesani leševi" na kraju izvedbe polijegali su nazad u svoje "grobove".
"Imam iskustva - radio sam na groblju osam mjeseci, ali se nisam susretao sa ovako lijepim mrtvacima. Obje koreografije su ponudile nešto slično - bile su obje premračne", ocijenio je Enis Bešlagić. "Meni su se svidjeli, imaju neku svoju priču, drugačiji način, drugačiju koreografiju. Meni se sviđa ta njihova mističnost", rekla je Nina Badrić. "Cijelo vrijeme sam bio na rubu da stisnem X, ali nisam, prva je točka večeras. Puno je tu bilo ponavljanja istih figura i puno je bilo nespretnosti. Bilo je predugo. Sve što ste imali za reći mogli ste reći kraće i atraktivnije", rekao je Dubravko Merlić, kojeg je večerašnji nastup Show Teama razočarao.
Mali bubnjar Lenny opet oduševio žiri: "A što reći nego zvijezda je rođena"
Lenny Damijanić možda i nije "najmlađi bubnjar na svijetu", kako su ga najavili voditelji Rene Bitorajac i Igor Mešin, ali je ipak pokazao zavidno umijeće s obzirom na to da ima svega četiri godine. Lenny je došao odjeven kao Michael Jackson pa je pokazao i nekoliko plesnih koraka u stilu kralja popa.
"Meni je Lenny presladak. Oduševljen sam njegovom pojavom. Danas je možda imao tremu, ali preslatko. Super", rekao je Merlić. "Meni je možda otac smetao i nadam se da ćemo u finalnim emisijama imati pjesme koje su malo primjerenije za Lennyja", prokomentirao je Enis, budući da se na repertoaru večeras našla i "Frida" Psihomodo Popa. "A što reći nego zvijezda je rođena. Neki od najvećih genijalaca današnjice u glazbi su otkriveni sa tri godine, a od četvrte do sedme su postali svjetski poznati", rekla je oduševljena Nina.
"Svaka bi te kafana za barmena željela"
Dušan Janjatović je pokazao kako biti barmen ne znači samo točiti pivu na šanku već se pritom goste može dobro zabaviti - žongliranjem bocama i čašama. Iako mu se potkralo nekoliko pogrešaka, žiri mu nije zamjerio pa je Merlić rekao kako je večerašnji nastup na njega ostavio "jako dobar dojam". Nina se složila sa Dubravkom te rekla Dušanu kako je večeras bio čak i bolji nego na audiciji u Rijeci. "Svaka bi te kafana za barmena željela", zaključio je Enis. Dušan je otkrio kako je njemu najbolji koktel "Sex on the beach", a s voditeljskim dvojcem je podijelio i recept za mamurluku - svježi sok od rajčice.
Merlić Adriani zbog previše afektiranja udijelio "odgojni X"
Adriana Vidović za polufinalni nastup je odabrala pjesmu Whitney Houston "One Moment In Time". Merlić je po prvi put večeras tijekom njene izvedbe pritisnuo crveni gumb. "Nadam se da ćemo u finalu čuti nešto od Amy Winehouse. Ne znam zašto je Dubravko stisnuo X. Meni je bilo jako lijepo i mislim da zaslužuješ finale", rekao je Enis. "Ja se nadam da ćemo u finalu čuti nešto na hrvatskom. Imaš sjajnu tamnu boju glasa i prekrasno pjevaš. Međutim, evo mali savjet za dalje - možda da se ne držiš tih nekih njenih fora u pjevanju nego da pjevaš onako kako ti osjetiš emocije", rekla je Nina koja također Adrianu vidi u finalu. "Imaš prekrasnu boju glasa, ali mi se nije svidio način na koji si to večeras izvela. Bilo je više afektiranja nego pjevanja. Zbog toga sam ti dao jedan odgojni X. Pokušaj više igrati na pjevanje, a ne na svoju boju glasa", savjetovao je Merlić.
Merlić "spustio" Floor Shakerse: Možda recept - vratite se na ulicu
Floor Shakers Crew plesna je skupina koja dolazi iz Zadra. Kao tim rade svega dva mjeseca, a svoj polufinalni nastup su najavili kao nešto što će "sve oboriti s nogu". Iako im je Nina na audiciji rekla da su "savršeni i ne trebaju ništa mijenjati", večeras su se ipak potrudili pokazati nešto novo. Merlić si opet nije mogao pomoći pa je usred koreografije opalio po crvenom gumbu. "Nažalost nije bilo super", započeo je Merlić, ali ga je usred komentara prekinulo negodovanje publike.
"Svaka vam čast na tome što radite. Moram priznati da ste me večeras više nasmijali nego oduševili nekim plesačkim umijećem", rekla je Nina. "Meni se sviđa što ste generacijski okupili ovakvu ekipu. Bili ste duhoviti", ocijenio je Enis. Zadnja je ipak bila Merlićeva, koji nije uspio dovršiti svoj komentar. "Išli ste na štoseve, često niste bili duhoviti. Žao mi je što večeras niste bili bolji nego na audiciji. Možda recept - vratite se na ulicu", rekao je Merlić aludirajući na činjenicu da su za audiciju vježbali na ulici, a do polufinala su uspjeli pronaći neki privremeni prostor u kojem se okupljaju kako bi vježbali koreografije. Merlićevi komentari su ovog puta bili popraćeni i negodovanjem Nine i Enisa koji su ga pitali: "Kako možeš djecu slati na ulicu!?".
"Nadam se da i za prvomajske praznike isto svirate"
Gradska limena glazba Daruvar 1922 izvela je hit Village People "Y.M.C.A.". Voditelji su Enisa u šali upitali tko mu je među brojnim članovima sastava bio najbolji. "Isticali su se mnogi. Brko je najbolji. Nadam se da i za prvomajske praznike isto svirate", šalio se Enis. Nini je, kao i obično, sve bilo odlično, a Merlić je komentirao: "Živahno. Odlično. Veliki, veliki napredak".
"To je zahtjevna pjesma, za desetak godina ćeš je vjerojatno moći otpjevati savršeno"
Nikola Pavličević je otpjevao "Caruso" Lucija Dalle. "Neke budale", izvalio je Mešin tijekom najave. "Nikola ima talent i znao ga je iskoristiti u svojih nekoliko minuta. Jako sigurno drži ton. Meni se svidio jako", rekla je Nina. "Čestitam Nikoli što je izabrao ovako tešku pjesmu. Mislim da sve možeš doseći tonski, ali mislim da si malo premlad interpretativno. To je zahtjevna pjesma, za desetak godina ćeš je vjerojatno moći otpjevati savršeno. Još jedno, čestitam na hrabrosti", komentirao je Merlić. "Ja se nadam da ćeš za finale spremiti nešto na hrvatskom", počeo se šaliti Enis, a potom se poput Nine i Merlića nastavio razbacivati izrazima "tonalitet", "laga" i "boja glasa".
"Mi korak po korak idemo prema finalu"
Posljednja je u trećoj polufinalnoj emisiji nastupila plesna skupina Step by Step, koja uz step pleše i showdance. Ninin jedini komentar je bio: "Sjajno". "Jako lijepa ideja. Drago mi je što ste se pripremili kao za veliko finale", rekao je Enis. Merlić je ipak bio nešto rječitiji: "Svi komplimenti, dinamično, jako dobro usklađeno, duhovito baš onoliko koliko je trebalo. Malo mi je žao što prema kraju nije bio krešendo nego ste malo smirili. Super je bilo". "Mi korak po korak idemo prema finalu", poručili su na kraju plesači Step by Stepa. Mario Filipi u drugoj polufinalnoj veceri je nastupio sa pjesmom od Elvisa Presleya "Are you lonesome tonight" U DRUGOJ polufinalnoj večeri showa Supertalent vidjeli smo 10 natjecatelja, a samo ih je dvoje ušlo u finale - skupina Unit-X i Antonia Dora Pleško. Oboje će se pridružiti Mateu Ravliji i Nini Kraljić koji su svoj odlazak u finale izborili u prošlotjednoj live emisiji dok ćemo ostale finaliste dobiti narednih tjedana.
Pod budnim okom gledatelja koji su za svoje favorite glasali pred malim ekranima i žirija: Nine Badrić, Enisa Bešlagića i Dubravka Merlića danas smo vidjeli nastupe sljedećih kandidata: Matea Cverića i Rite Tovilo, Xiomare Ratković, Marija Filipija, Ive Rajić, Antonije Dore Pleško, Livi Kisses, Ferdinanda Jakog, Falša, Unit-X- i Tanje Marić.
Prvi na pozornicu popeli su se Mateo i Rita koji se bave latinoameričkim i standardnim plesovima. "Malo su bili monotoni, ali imaju šanse. Bilo je daleko bolje nego prošli put, ali bilo je previše segmenata", rekao im je Merlić. Nina Badrić priznala je da je njihova izvedba bila solidna te da se nada da će dobiti dovoljno glasova gledatelja za prolaz u finale.
"Moram ti priznati da Dubravko i Enis nisu disali dok si ti nastupala"
Nakon enrgične plesne izvedbe Matea i Rite red je došao na Xiomaru Ratković, cirkusku umjetnicu iz Kolumbije koja je udana za Zadranina. Baš kao i na audiciji, Xiomara je i ovaj put, u polufinalnoj večeri, oduševila žiri. "Sugeriram da sljedeći put dođe i suprug. Moram ti priznati da Dubravko i Enis nisu disali dok si ti nastupala. Želim ti od srca da se vidimo u finalu", poručila joj je Nina Badrić. Enes Bešlagić, kao i uvijek, šalio se na njezin račun dok je Merlić pohvalio njezinu izvedbu nazivajući je "rapsodijom u ljubičastom".
Najstariji, ali možda i najiskusniji natjecatelj Mario Filipi nastupao je treći. 59-godišnji umirovljenik, bivši novinar i ratni snimatelj, otpjevao je hit Elvisa Presleyja - "Are you lonesome tonight". Nasmiješeni žiri imao je samo riječi hvale te su mu između ostalog rekli da je najbolji pokazatelj mladima na kakav bi put trebali ići. "Danas me gleda preko milijun ljudi i naravno da mi je to ostvarenje sna", rekao je 59-godišnji Mario.
Da u showu ima drugih talenata osim plesača i pjevača, dokazala je Iva Raić koja nastupa sa svojim dresiranim psom, koker španijelom Muffinom. U današnjoj izvedbi pridružio im se još jedan četveronožac - Zum Zum. "Svidjelo mi se. Mislim da psi nisu uspjeli ostvariti ono što si namjeravala zbog buke, ali bilo je u redu", rekao je Dubravko Merlić.
"I dalje si moj favorit za pobjednika"
U drugoj polufinalnoj večeri imali smo prilike vidjeti i 10-godišnju Antoniju Doru Pleško koja je na audiciji oduševila žiri svojom izvedbom "Cabareta" Lize Minnelli. Malena Splićanka ne skriva da joj je želja jednog dana postati zvijezda, a šanse za to svakako ima - pleše, pjeva i glumi. Antonija Dora za svoju izvedbu pjesme "It's Oh So Quiet" dobila je očekivano dobre komentare, ali i podršku publike.
"Oduševljen sam, još bolje nego prošli put. Odlično si plesala i dalje si moj favorit za pobjednika", poručio je Dubravko Merlić. "Kolegice Antonia Dora, rekao je Rene da će pobijediti onaj koji će mene ostaviti bez teksta", rekla je Nina i tako otkrila svojeg favorita, odnosno favoritkinju.
"Bilo bi mi drago da izađete na poluvremenu utakmice Bosne i Hercegovine i Portugala"
Nakon 10-godišnjakinje nastupala je skupina cheerleadersica "Livi Kisses". One dolaze iz Čakovca, imaju od 15 do 20 godina i vole ono što rade. "Bilo bi mi drago da izađete na poluvremenu utakmice Bosne i Hercegovine i Portugala", rekao je Enis na kojeg se nadovezala Nina i rekla da neće ići jer će one tada biti u finalu Supertalenta.
Sljedeći natjecatelj, Ferdinand Jaki, otpjevao je pjesmu "Gold", ali nije oduševio žiri kao svoji prethodnici. "Čini mi se da se nešto dogodilo, nešto nije bilo u redu", rekao je Merlić koji je kao i ostali članovi žirija primijetio da je Ferdinand bio lošiji nego na audiciji. Ipak, Ferdinand nije bio glavni krivac već je došlo do tehničkih problema pa je svoju izvedbu otpjevao ponovno, ovaj put mnogo bolje.
Skupina "Falš" koja je poznata po svemu samo ne po "falšanju" dignula je na noge publiku te je za svoju autorsku pjesmu dobila veliki aplauz. Opak, nije se svidjela žiriju. "Meni niste za Supertalent", rekla je Nina s kojom se složio Merlić dok je Enis Bešlagić otkrio da je njemu bilo super. Još jedna grupa, Unit-X, pokazala je svoje umijeće plesa. "Ovo je jedna od onih točaka kada moliš boga da nikada ne završi. Atraktivno, usklađeno, dobro osmišljeno, fenomenalno. Moji ste favoriti", rekao je oduševljeni Merlić.
Posljednja na redu u večerašnjem polufinalu nastupala je Tanja Marić. 20-godišnja majka dvoje djece, koja je zaplakala na audiciji nakon što ju je žiri pohvalio, otpjevala je pjesmu Mariah Carey - Emotions. "Ako se Mariah razboli možeš slobodno ići nastupati umjesto nje", rekla je Nina plavokosoj Tanji. Merlić je, kao i po običaju, imao nekoliko kritika, ali ipak je pohvalio Tanju. Unit x plesna skupina pobjednici drugog polufinala PRVO dvoje finalista prve sezone hrvatskog Supertalenta su Mateo Ravlija i Nina Kraljić. Najviše glasova gledatelja je osvojio Mateo Ravlija i to unatoč tome što je prilikom prvog live nastupa podbacio. Oduševljeni Mateo je od šoka jedvice prozborio zahvalu svima koji su ga podržali. Žiri je morao drugog finalista odabrati između Nine Kraljić i plesnog kluba Lana. Skromna Nina je, netom prije no što ju je Merlić proglasio drugom finalisticom, rekla kako su djevojčice iz plesnog kluba Lana u svoj nastup uložile puno više truda te samim time više od nje zaslužuju prolazak dalje.
Tijek prve live emisije:
Nakon šest emisija tijekom kojih su gledatelji na malim ekranima mogli pratiti potragu za hrvatskim supertalentima, odnosno isječke s audicija u pet gradova - u Splitu, Zadru, Rijeci, Zagrebu i Osijeku, na red su došle live emisije u kojima 50 polufinalista odmjerava snage i bori se za titulu najboljega. Pred žirijem u sastavu Nina Badrić, Enis Bešlagić i Dubravko Merlić, nije bio lak zadatak - tijekom audicija su "da" rekli svima onima koji su ih osvojili talentom, kod kojih su vidjeli potencijal, ali i onima koji su ih samo dobro zabavili. Tako su među više od 200 već odabranih kandidata, pregledavajući snimke s audicija, morali probrati 50 najboljih koji su ušli u polufinale.
O daljnjoj sudbini polufinalista prvenstveno odlučuju gledatelji. U svakoj live emisiji prvi po broju glasova gledatelja ide direktno u finale, a između drugog i trećeg po broju glasova gledatelja finalista odabiru članovi žirija. Žiri i dalje pred sobom ima "crvene gumbe" - budu li pritisnuta sva tri, nastup polufinalista se istog trena prekida.
U prvoj live emisiji je uživo nastupilo prvih 10 od 50 polufinalista. To su: Plesni klub Lana, pjevačica Nina Kraljić koja je za audiciju odabrala pjesmu kojom se proslavila i Susan Boyle "I Dreamed a Dream", bend Zatvor čiji se maleni bubnjar - "dijete leptir" unatoč teškoj bolesti odlučio baviti glazbom, "hrvatski Michael Jackson" Boris Morović, breakdancer Toni Rinkovec, riječka zabavljačka atrakcija Hot Stuff, Mateo Ravlija koji je tijekom audicija svojom izvedbom pjesme "You Raise Me Up" rasplakao Ninu Badrić, Duo Štikla, "ljudski imitator zvukova" Marko Lončar i plesna skupina Flashdance Unit.
"Među komade" - dugoreške cheerleadersice, zalutao i jedan dečko
Prve su nastupile državne prvakinje u cheerleadingu, djevojke iz plesnog kluba Lana iz Dugog Sela. Uz 32 djevojke, na pozornici se našao i jedan dečko. "Gdje si ti zalutao?", pitao ga je Rene Bitorajac. "Među komade", ispalio je jedini muški cheerleader. I dok Enis i Nina nisu baš bili rječiti, Merlić si je dao oduška pri komentaru njihova nastupa: "Opet ste me oduševili. Ono što mi se svidjelo je što ste ovog puta išli još više i izveli gore neke figure koje je vrijedilo vidjeti. Sigurno, usklađeno, atraktivno - svaka čast".
Osrednji nastup mladog metal-rock benda
Mladi bend Zatvor, kojeg čine dječaci starosti 11 do 13 godina, među kojima i "dijete leptir", nastupio je s pjesmom "Roza". Na pozornicu su za sobom dovukli divovsku ružičastu zahodsku školjku i ružičastog plišanog leptira. Pjesmi je taj mladi kninski metal-rock bend dao to ime "baš zato što ne vole rozu boju". "To je taj stav, to je taj gard, to su ti dečki", rekla je pohvaljujući ih Nina.
Hrvatska dobila Susan Boyle - repertoarom i stylingom
"Hrvatska Susan Boyle", kako su je voditelji showa nazvali budući da je i ona na audiciji nastupila s pjesmom "I Dreamed a Dream" te također oduševila žiri, zove se Nina Kraljić, ima 17 godina, dolazi iz Lipovljana i pohađa srednju glazbenu školu. I za live nastup je odabrala jednu od pjesama s repertoara Susan Boyle pa su joj Rene Bitorajac i Igor Mešin rekli da im je drago što nije pokupila i Susanin styling. No, po tom pitanju voditeljski dvojac i nije baš bio u pravu - plava frizurica s uvojcima identična je bila Susaninoj, a i plavo-ljubičasta svilenkasta haljinica bila je skraćena verzija onoga što se moglo vidjeti tijekom Susaninih live nastupa. "Briljantno. Što se mene tiče slobodno možeš sanjati i finale", rekao joj je Merlić. "Sram te bilo! Sram te bilo kako dobro pjevaš!", rekao joj je Enis. Nina je Nini poručila kako je ponosna na nju i dodala: "Ti si sigurno jedan od mojih favorita. Bravo!".
Enis o nastupu "hrvatskog Michaela Jacksona": Ja sam taman svojoj djeci objasnio "Znate, ovaj čiko više nije živ"
Osim Susan Boyle, Hrvatska ima i svog Michaela Jacksona - 19-godišnji imitator i plesač iz Osijeka Boris Morović oduševio je svojom plesnom izvedbom "Billie Jean". "Ja sam taman svojoj djeci objasnio: `Znate, ovaj čiko više nije živ`. I sad ću im ponovo morati objašnjavati", rekao je Enis nakon odličnog Borisovog nastupa. "Pet puta si bolji nego na audiciji i sad stvarno sličiš na Michaela", bila je oduševljena Nina Badrić. "Popravio si cijelu točku. Uvod je bio odličan, bio je odličan i kraj, a unutar cijele točke si imao briljantnih detalja. Veliki napredak", pohvalio ga je Merlić.
Trostruki prvak Hrvatske u breakdanceu pokazao odlične figure
Toni Rinkovec je trostruki prvak Hrvatske u breakdanceu. I večeras je oduševio. Komentirajući njegov večerašnji naslov, Dubravko Merlić mu je rekao: "Ražalostio si me. Prekratko je to bilo. Ne, super je bilo, odlične su bile figure, vidjeli smo nešto novo u odnosu na prošli nastup". Merlić je prokomentirao i dvije hostese koje su se Toniju pridružile tijekom nastupa na bini: "Nisam shvatio funkciju djevojaka, ali mi je drago da su tu".
Hot Stuff razočarao: Najavili "duplo spektakularniji nastup", bili 40 posto lošiji
Riječka zabavljačka atrakcija Hot Stuff djeluje više od pet godina, a za prvu live emisiju su najavili "duplo spektakularniji nastup" od onog na audiciji. Zaplesali su uz pjesmu "Dyki tanci" ("Divlji plesovi") s kojom je ukrajinska predstavnica Ruslana odnijela pobjedu na Eurosongu 2004. godine. "Moram priznati da je meni prethodna točka, ona s audicije, bila znatno bolja. Moram priznati da sam malo razočarana", rekla je Nina. "Otela si mi riječ iz usta. Meni je točka s audicije bila fenomenalna, imala je dramaturgiju, nisam se mogao prestati smijati. Ovo je, nažalost, za jedno 40 posto lošije", ocijenio je Merlić.
Podbacio i Mateo Ravlija: "Nije to bilo to, žao mi je"
Za live nastup 13-godišnji Mateo Ravlija je odabrao pjesmu "I`m Your Lady" Celine Dion. Izvedba je bila daleko lošija od one s audicije, kojom je rasplakao Ninu Badrić. "Ono, u redu je", bio je kratak Merlić. Razočarenje nije krila ni Nina. Prvo se našalila i otpjevušila: "Odavno više ne plačem zbog tebe...", a potom je 13-godišnjaku rekla bolnu istinu: "Moram biti iskrena. Nisi večeras dobacio do mene. Interpretativno si bio nizak. Nije to bilo to. Za mene nije. Žao mi je". Enis je pak ocijenio kako je Mateo "divno stvorenje" te dodao: "U Bosni kažu `svaka bi te majka za zeta poželjela`".
Duo Štikla: Majka se povukla kako bi kćer zablistala
Cure s Brača - Duo Štikla, majka Senka i kći Angelika Nižetić, poslušale su savjete koje im je žiri dao na audiciji te su ovog puta bile znatno bolje. "Meni se jako dopada i nevjerojatno je to što radite", rekao je Enis. "Ja sam tako sretna što su napravili odličan nastup", rekla je Nina i pohvalila Angeliku: "Ti si Bogom dan pjevač". "Povlačenje" mame Senke i "isticanje" kćeri Angelike, pozdravio je i Merlić.
Razočarao i imitator Marko Lončar: Od originalnog galopiranja konja do često oponašanog Ćire
Imitator iz Imotskog, 16-godišnji Marko Lončar, koji je na audicijama oduševio svojom imitacijom zvukova sirene za uzbunu, konja u galopu i motorne pile, u polufinalu je pomalo razočarao žiri. Večeras je imitirao Izeta Fazlinovića kojeg je u popularnoj seriji "Lud, zbunjen, normalan" utjelovio Mustafa Nadarević, legendarnog nogometnog izbornika Miroslava Ćiru Blaževića, zvuk električnog brijača za šišanje te robota koji usput kuha espresso kavu. "Nisam zadovoljan. Bilo mi je bolje na audiciji. Nisam osjetio onu energiju i spontanost koju si imao tamo", razočarano je rekao Merlić. Nina je propustila komentirati izvedbu već je samo rekla: "Marko, simpa si. Odlično izgledaš večeras. Bit će cura". "Ti si nešto potpuno drugačije što smo vidjeli u showu. Ta tvoja spontanost možda ovog puta nije dobacila do glavnog dijela žirija, ali do publike jest", zaključio je Enis.
Flashdance Unit opet oduševio: "Kvaliteta ista, stil prepoznatljiv"
Posljednja je u prvoj live emisiji nastupila plesna skupina Flashdance Unit iz Rijeke. "Citirat ću samu sebe i reći: Ljudi, pa vi ste genijalni!", rekla je Nina Badrić nakon njihova nastupa. I Enis je nastavio u revijalnom tonu: "Meni je ovo fenomenalno. Pa vi ste savršeni". "Sve komplimente koje sam dao na audiciji ponavljam. Dodajem još samo ovo: Kvaliteta ista, stil prepoznatljiv. Da vas vidim među 5.000 grupa znao bih da je to Flashdance Unit", rekao je Merlić.
Super Talent polufinale
U PETOJ emisiji showa Supertalent žiri u sastavu Enis Bešlagić, Dubravko Merlić i Nina Badrić nastavio je svoju potragu za novim hrvatskim talentima - ovog puta započeli su u Osijeku.
Prvi je na redu bio 19-godišnji imitator preminulog kralja popa Michaela Jacksona, Boris Borović. Publika je bila oduševljena time kako je mladi Boris izvodio pokrete karakteristične za kralja popa, dok je najstroži član žirija samo rekao "fascinantno".
"On je još uvijek živ, kroz svoja djela", rekao je Boris nakon čega je prošao jednoglasnom odlukom žirija. Na red je došao i Michael Jackson 2, Borisov mlađi brat koji je plešući na legendarnu "Billie Jean" oduševio publiku, ali žiri nije dijelio mišljenje publike pa mlađi brat nije prošao dalje. billy jean king
"Bili Cvitak" i Emir Hadžihafizbegović naopačke
U medijima najavljivana Maja Drugašić ima 11 godina i govori naopačke. Žiri je razjapljenih usta slušao mladu osnovnoškolku kako naopako izgovara cijele rečenice. Enis ju je zatražio da naopačke izgovori ime glumca Emira Hadžihafizbegovića, koje je teško izgovoriti i u "pravilnom" obliku. Mlada Maja je to izgovorila bez imalo okolišanja. Kao da to nije dovoljno fascinantno, otpjevala je naopačke pjesmu Jure Stublića "Bili cvitak".
"Zanimljivo. Imaš šanse u nastavku", rekao je Merlić i pustili su ju dalje.
18-godišnji Mislav Medić bavi se beat boxom, odnosno imitacijom "ritam mašine". Vedri Mislav samouvjereno je izveo vještinu koja se rijetko čuje na ovim prostorima. Da bi sve zvučalo impresivnije, svirao je i usnu harmoniku što je publiku diglo na noge, a nije imao problema niti s odlukom žirija pa je prošao dalje.
"Nisam doživio emotivniju priču. Pokazao si glumcima kako se istinito prenose stvari na scenu"
Medicinski tehničar Saša Gerber, radi na odjelu pedijatrije u bolnici, a predstavio se kao mađioničar. Saša je svoju točku izveo pričajući priču o bolesnoj djevojčici koja ga je tražila da joj dočara snijeg u ljeto. "Prijateljice ako me gledaš, ovo je za tebe", rekao je Saša što je izazvalo suze žiriju i dodao "ovime želim svima poručiti da treba iskoristiti svaku priliku u životu". Djevojčica je nažalost preminula uskoro nakon što je došla u bolnicu.
"Nisam doživio emotivniju priču. Pokazao si glumcima kako se istinito prenose stvari na scenu", rekao je Enis i zajedno s ostalim članovima žirija, izglasao njegov prolazak.
"Ja sam svjedok da je Merlić pustio suzu, iako to on neće priznati"
U splitskom HNK show je počela 10-godišnja Miris Papac koja je "stepanjem" i brzim radom nogu izborila sljedeći krug natjecanja, no 20-godišnji komercijalist Branko Medak nije bio te sreće. Branko je nastupio u kategoriji imitatora i impresivnim glasom otpjevao pjesmu posvećenu Nini na melodiju "O sole mio", ali nije prošao.
Dašak tradicionalne Indije na pozornicu je donijela 12-godišnja Luciana Depol koja je plesala odjevena u indijsku nošnju. Elegantne pokrete slabo poznate u našim krajevima izvodila je s mnogo samopouzdanja i osigurala sljedeći krug natjecanja.
Izniman talent pokazala je 14-godišnja Adriana Vidović. Mlada je djevojka izvela pjesmu iz mjuzikla "Dream girls", a čim je pustila glas nastao je muk u prostoriji. Iznimnom bojom glasa i zrelom izvedbom, neobičnom za djevojku njenih godina izvela je zahtjevnu dionicu. Žiri nije mogao doći k sebi od čuda, a publika je vrištala.
"Ja sam svjedok da je Merlić pustio suzu, iako to on neće priznati", rekla Nina, na što je najstroži član žirija samo rekao: "Bila je privilegija slušati te". Talentirana je djevojka dobila jednoglasan prolaz.
"Predivno mi je da netko u tvojim godinama sluša Sinatru a ne samo turbo-folk"
Iznenađenjima tu nije bio kraj. Na red su došli reperi s tamburicama. KUD Tomislav, s dječacima od 9 do 15 godina "odrepali" su u vlastitom aranžmanu, uz tamburice, pjesmu o Rogoznici. To je popratila i prigodna koreografija čime su osigurali drugi krug natjecanja.
"Ja vidim svoj budući bend", rekla je Nina.
Sljedeće su na redu bile Twirling girls iz Sinja koje su odličnom koreografijom oduševile žiri, nakon čega je nastupio 13-godišnji Nikola Pavličević iz Splita. Simpatični pjevač evergreena otpjevao je "Strangers in the night" s ružom u ruci. Zavidnim glasovnim mogućnostima i sanjivim pogledom pridobio je cijelu dvoranu.
"Sretna sam što postoje osobe poput tebe. Skoro si me rasplakao", rekla je Nina, na što je Enis dodao: "Bilo je jako nježno i osjećajno. Predivno mi je da netko u tvojim godinama sluša Sinatru a ne samo turbo-folk". Mladi je šarmer prošao dalje bez rasprave.
Guranje metar i pol dugog balona u usta nije oduševilo Merlića
U Zadru je prvi prolaz zaradio pjevač tradicionalnih pjesama koji je izveo svoju vlastitu kompoziciju, opjevavši članove žirija onako kako su se nekad opjevavali starohrvatski junaci. Dobio je pohvalu za autohtonost i prošao. Nakon njega je 13-godišnji Ivan otpjevao "O sole mio". Mladi se Zadranin sav oznojio od naprezanja, ali je precizno otpjevao jednu od najzahtjevnijih muških arija. Nastavio je s drugom pjesmom i Dubravko Merlić je morao stisnuti zloglasni iksić kako bi ga zaustavio.
"Toliko si se zacrvenio da sam se prestrašio za tebe", rekao je Merlić koji mu nije dao prolaz dalje, no Nina i Enis su ga pustili.
Mehaničar Žarko Tomašević ima 57 godina i izveo je mađioničarsku točku. Ugurao balon dugačak metar u pol u usta i prošao je dalje, iako Merlić nije bio oduševljen.
"Vi možda ne pjevate najbolje, ali pjevate najbolje jedno drugome"
Mladi izvođači nastavili su sa svojim impresivnim talentima. 6-godišnja Magdalena Matošić ostavila je sve bez daha izvođenjem ritmičke gimnastike. Mala je Magdalena pokazala gipkost i eleganciju na kojoj bi joj pozavidjele olimpijske gimnastičarke, a žiri ju je bez riječi pustio dalje. Nakon nje su došli 11 i 12 godina stari Toni Wagner i Petra Šarić. Otpjevali su "Time to Say Goodbye". Mlada je Petra fantastično otpjevala svoju dionicu dok joj je Toni pubertetskim glasom rušio intonaciju, ali izvrsna interpretacija spasila je stvar pa su i publika i žiri odobrili njihov prolazak.
"Vi možda ne pjevate najbolje, ali pjevate najbolje jedno drugome", rekao je Enis.
U Zagrebu "djeva" istukla vitezove
Potraga za supertalentom završila je u zagrebačkom kazalištu "Kerempuh". Scena se nakratko pretvorila u srednjovjekovnu pozornicu kad je s viteškog sajma svratila "Družba vitezova zlatnog kaleža".
"Prosili bi vitezove ke bi došli i kleknuli da bi naša Barbara dala rubec svom izabraniku", tim je riječima počeo niz dvoboja za srce srednjovjekovne djeve koje su izvođači vrlo realistično dokazali. Dašak 20. stoljeća osjetio se na kraju kad je djeva pokretima kick-boxa istukla pobjednika.
"Udarac vam je bio odličan mlada damo", rekla je Nina i potvrdila njihov plasman dalje.
Zagreb je nastavio s pjevačicama. 9-godišnja Ivana Mikučić lijepim je glasom impresionirala i Ninu i Merlića. "Mislim da si puno bolja od Susan Boyle", rekao je Enis i mlada je "princeza" prošla uz jednoglasno "da".
"Kad show krene uživo i publika vidi ove plesače, past će na onu stvar"
Te sreće nije bila 54-godišnja Nevenka Pasarić koja je od sveg srca otpjevala pjesmu iz mjuzikla "Jalta, Jalta". Njen grleni nastup Merlić je nazvao "hrabrim", ali žiri ju nije pustio.
Uslijedilo je vrlo ugodno plesno iznenađenje. Plesna skupina, Megablast izvela je vlastitu koreografiju koja je prštala akrobacijama, posebno muških članova, a njihov ritam i uigranost digli su cijelu dvoranu na noge.
"Jedva čekam da krene naš show uživo da ljudi vide da Hrvatska nije samo pjevačka nacija, nego i plesačka. Ljudi će pasti na neku stvar", rekla je na to Nina, a Dubravko Merlić je samo dodao da "konačna odluka neće biti teška" pa ćemo Megablast gledati i dalje.
Jednako je uspješan bio bubnjarski sastav "Rudiment" iz Varaždina, ali gitaristički bend "Tri a" svojom mlakom izvedbom nije oduševio žiri.
Konačno prava nasljednica Susan Boyle?
Na pozornicu je ponovo došla još jedna hip hop skupina i zanimljivom je koreografijom dobila ovacije publike.
"Bacate se odlično", rekao je Enis i potvrdio njihov prolazak.
Kao šećer na kraju došla je 17-godišnja Ivana Kraljić iz Lipovljana. Ivana je otpjevala istu pjesmu kao i Susan Boyle kad je prvi puta nastupila u britanskom Supertalentu. Riječ je o pjesmi "I dreamed a dream". Iako je njena interpretacija bila drukčija od one slavne Susan, Ivana je pjesmu otpjevala izvrsno, s mnogo emocija.
"Toliko voliš glazbu da se to vidi u svakom tvojem pokretu", rekla joj je Nina, a ni ostali članovi žirija nisu štedjeli superlative te su joj s tri "da" osigurali daljnji nastup u showu.
Mala moja evo ti ga evo pa sa njega gledaj Sarajevo U ČETVRTOJ emisiji showa Supertalent žiri u sastavu Enis Bešlagić, Dubravko Merlić i Nina Badrić nastavio je svoju potragu za novim hrvatskim talentima - ovog puta započeli su u Rijeci. Prvi su nastupili 28-godišnji otac i njegov četverogodišnji sin.
Dok sin Leni svira bubnjeve, njegov otac zasvirao je na gitari. Isprva pomalo skeptičan žiri bio je iznenađen talentom 4-godišnjeg dječaka. Uz glasne povike publike i veliki pljesak, Leni je dobio same pohvale od žirija. "Zvijezda je rođena", rekao je Merlić dok Nina nije imala komentara.
Nakon rokerskog dvojca na red je došla 12-godišnja Elizabeta Krmpotić koja je pokazala svoje umijeće plesa. Zahvaljujući velikom "Da" Nine Badrić i Enisa, Elizabeta je prošla dalje. Marino Momić koji je stao na pozornicu nakon mlade plesačice nije se tamo dugo zadržao. Otpjevavši pjesmu pjevača Jole, Marino nije dobio niti jedan pozitivan komentar. Raspoloženje nakon njegove loše izvedbe definitivno je popravila Klapa Motovun.
"Ja bih volio čuti klapskog Eminema, to je sad hit pa ga vi malo obradite"
U svojoj klapskoj izvedbi pjesme "Blago onom tko te ima", Tonyja Cetinskog, momci iz Motovuna prošli su dalje. "Ja bih volio čuti klapskog Eminema, to je sad hit pa ga vi malo obradite", našalio se Enis nakon čega je na red došla audicija koja se održala u Zagrebu.
"The Rock Flock" ime je prvog benda, ženskog, koji je pokazao svoj talent u Metropoli i tako si osigurao prolaz dalje baš kao i Maksimirske mažoretkinje. Da na zagrebačkoj audiciji prevladavaju žene dokazala je još jedna skupina djevojaka koja je pokazala umijeće u hip-hop plesu. I one su također dobile tri "Da".
"Ti si jedan od divnijih stvorenja koji je tu došao"
Splasnulu atmosferu u studiju uvelike je podignuo mladić koji je pokušao imitirati Indiru Mujkić. Uzbuđeni Tomislav Topalović plesao je na pjesmu "Za tvoje snene oči". "Kažete da je ovo vaša koreografija? Po čemu se ona razlikuje od bilo koje druge", upitao je Dubravko Merlić dok je Enis bio blaži. "Ti si jedan od divnijih stvorenja koji je tu došao. To govori o tvom karakteru, ali mi danas ne ocjenjujemo karakter", tvrdi Enis koji se zajedno s Reneom Bitorajcem te Igorom Mešinom popeo na pozornicu i zaplesao s 29-godišnjim Tomislavom koji je na iznenađenje mnogih prošao dalje.
Dok kandidati Supertalenta obično plešu ili pjevaju, na red je došao i jedan mađioničar. Njegovo ime je Ivan Hametek, a imali smo ga već priliku vidjeti u Trenutku istine. Uz pomoć svoje pomoćnice izveo je nekoliko trikova, ali žiri nije bio pretjerano oduševljen. "Konačka odluka je ne", složio se žiri.
Josip Brala koji ima 21 godinu otpjevao je španjolsku pjesmu Granada, ali neuspješno. "Tražimo supertalent, ali nisi me se dojmio baš. Konkurencija je žestoka", izjavio je Merlić s kojim su se složili Nina i Enis. Obradu pjesme Franka Sinatre otpjevao i odsvirao je Ferdinand Jaki. "Tvoj glas zvuči kao da si ga školovao zadnjih 20 godina i nastupao profesionalno u operetama posljednjih deset", izjavila je Nina.
"Nema razloga da plačeš. Odabrala si iznimno vokalno zahtjevnu pjesmu i izvela je perfektno"
Majka dvoje djece, plavokosa Tanja zapjevala je pjesmu Mariah Carey. 20-godišnja studentica dobila je veliki pljesak i zaplakala od sreće. "Nema razloga da plačeš. Odabrala si iznimno vokalno zahtjevnu pjesmu i izvela je perfektno", pohvalila ju je Nina Badrić. Njihova zajednička odluka glasila je "Da".
Vatrogasac Zdravko Vidaković zasvirao je trubu koja je bila obavijena oko njegovog tijela, ali nažalost zbog prekratke izvedbe nije prošao dalje. U Supertalentu je svoje mjesto pronašla i skupina "Plamen božje ljubavi" koja pjeva duhovnu glazbu. Riječi pjesme znali su i neki pojedinci iz publike koji su im za kraj i gromoglasno zapljeskali. "Da", izgovorio je žiri.
Još jedan dječak, 11-godišnji Karlo Radonić je emitirao Elvisa Presleya. Iako je bilo poprilično loše, entuzijastični mladić oduševio je sve prisutne. "Zapalio si publiku. Nitko ne zna što će s tobom biti", rekao mu je Enis koji mu je baš kao i Nina omogućio prolaz dalje. Mađioničar Josip Ciganović jedan je od rijetkih iz današnje emisije koji je uspio oduševiti sve članove žirija. On je, naime, "pilio" svoju pomoćnicu Danijelu, odnosno "izbo" je mačevima.
Edi Džindo, 13-godišnjak koji je odrepao pjesmu koju je sam smislio na pozornici je imao pomoćnika, prijatelja koji je plesao breakedance. Na žalost mladog repera, dobio je tri negativna odgovora. "Mogli bi nešto dogovoriti", predložio je Edi dok mu je Nina rekla da ne dolazi u obzir.
Trbušni plesač ostavio sveprisutne bez daha
Voditelj odjela za poljoprivredu, Vjekoslav Didović zaplesao je trbušni ples. Dok su to do sad u showu izvele samo žene, 20-godišnjak je odjeven u zlatni plašt i dimije te mrežastu majicu zatresao bokovima i guzom i to na čašama. Publika i žiri ostali su naprosto bez daha. "Nikada, ali baš nikada nisam vidjela muškarca da pleše trbušni ples. Ti si to otplesao bolje nego mnoge žene koje su se prijavile u show", rekla mu je Nina Badrić. "Ima Batman, Superman i Trbuhman", rekao mu je Enis uz konačno "Da".
Sljedeći natjecatelj bio je barme Dušan Janjatovič koji je pokazao talent za miješanje koktela. Uz ritmičnu muziku i brze pokrete, Dušan je spretno vrtio boce i oduševio publiku. "Ako ćeš biti na našem završnom derneku, onda 'da'", našalio se Enes Bešlagić. S njim su se složili Nina i Merlić te mu omogućili prolaz dalje.
Mario Pletikosa i Goran Žufić zasvirali su gajde odjeveni poput pravih dalmatinskih gudača. "Ja sam za da", rekao je Merlić dok je Enis na iznenađenje mnogih rekao da to nije bilo dovoljno dobro za njega. Ipak, Nina je dala konačan odgovor - prolaz.
11-godišnja Mirta ostavila žiri bez riječi
Djevojčica koja je počela pjevati još u vrtiću, prije nastupa je priznala da ima veliku tremu, ali se čim zapjeva ubrzo opusti, jer uživa u tome. 11-godišnja Mirta Krsnik fantastično je otpjevala pjesmu "Turn me on" izvođačice Nore Jones. Osim glasnog pljeska koji joj je uputila publika, žiri se ustao i zahvalio malenoj Mirti koja ih je sve ostavila bez riječi.
Country bend iz Rijeke "Crookes and strakes" koji je nastupao nakon 11-godišnje dive, oduševio je žiri, ali ipak mnogo manje od nekih proteklih natjecateljica. Osim tbušnog plesača, nastupala je i plesačica Georgette Ponte koja je uspjela otplesati tek nekoliko sekundi s obzirom da ju je prekinuo žiri i jednoglasno izjavio da nisu za njezin prolaz.
"Ja se baš ne ježim na muškarce kao Dubrovko, ali i ja sam za prolaz"
Davor Lovrić, 23-godišnji student također je pjevao. "Prekrasno je, jako je lijepo", komentirali su Nina i Merlić dok je mladić još pjevao. "Naježio sam se. Ja ti čestitam na toj energiji koju nosiš u sebi", rekao mu je Merlić s kojim se Enis malo našalio. "Ja se baš ne ježim na muškarce kao Dubrovko, ali i ja sam za prolaz".
Posljednji koji su nastupali u večerašnjoj emisiji bila je plesna skupina "Flashdance Unit". Uz njihovu maštovitu, a ujedno i jako zahtjevnu koreografiju svi su se dobro nasmijali te uživali gledajući ih. Usklađeni i odlični pokreti te njihova zajednička energija, kako tvrdi Merlić, osigurala im je prolaz. U TREĆOJ emisiji showa Supertalent žiri u sastavu Enis Bešlagić, Dubravko Merlić i Nina Badrić nastavio je svoju potragu za novim hrvatskim talentima - ovog puta započeli su u Zadru. Prva je nastupila plesačica i instruktorica fitnessa, 39-godišnja Ingrid Jerak, koja je sve oduševila svojim akrobacijama na štangi - sve osim već standardno loše raspoloženog Merlića.
12-godišnja Monica čarobno otpjevala "Somewhere Over the Rainbow"
Žiri je pjevanjem pokušao osvojiti 52-godišnji umirovljenik Božo Knežević, ali nije mu uspjelo. Isto nije pošlo za rukom ni 16-godišnjoj Dunji Lazarevski, a pjevačku odbijenicu je dobio i 19-godišnji Marko Majić Mazul. Svi s razlogom.
Znatno bolje pjevačko umijeće je pokazala 12-godišnja Monica Rogić, koja je otpjevala poznatu pjesmu iz filmskog hita Čarobnjak iz Oza - "Somewhere Over the Rainbow". Očarala je čak i Dubravka Merlića, a Nina se zbog izvedbe naježila. "Ideš dalje definitivno - tri puta da!", rekao je Merlić.
Showteam i Ritam ulice oduševili plesom
Publiku i žiri bez daha je ostavila i plesna skupina Showteam svojom energičnom izvedbom "Čuvara tame". "Mene ste potpuno uvukli u svoj svijet. Gledala sam vas, a da nisam treptala", rekla je Nina.
Plesna skupina Ritam ulice iz Zagreba također se bavi showdanceom. Njihova koreografija na remiks najvećih Jacksonovih hitova - "Tribute to Michael Jackson" sve je oduševila. "Samo da vam kažem, imam informaciju, Michael Jackson je živ", rekao je Enis. Merliću je jedina zamjerka bila da bi "odlična koreografija, da je malo kraća, možda bila efektnija".
Svoje talente su došli pokazati 19-godišnji Dino Škare, koji je za glasovnu imitaciju ritmova dobio dva "da", 21-godišnji Miran Pirner koji je simpatije pokušao osvojiti freestyle nogometom, 14-godišnji Borna Vajdić iz Zagreba koji je demonstrirao jumpstyle te 22-godišnji Mario Kolić iz Varaždina koji je pokazao street dance kombinaciju latino plesova.
Od novinarstva i snimanja ratišta do pjevanja na pozornici u umirovljeničkim danima
39-godišnja Mira Šimić bavi se društvenim znanostima, a svojim je pjevanjem sve ostavila bez daha. Na show se prijavila i 18-godišnja frizerka Valerija Kolić, čije se pokušaje pjevanja već moglo vidjeti u prošlogodišnjoj sezoni showa "Hrvatska traži zvijezdu". Ni ovog puta nije daleko dogurala. Za pjevanje i sviranje gitare tri "da" je dobila 32-godišnja Zrinka Hranjec.
Mario Filipi, 59-godišnji umirovljenik, bivši novinar i ratni snimatelj, pokazao je kako u njemu leži još jedan talent - pjevački. "Ova vaša izvedba je bila više od pjevanja", bio je oduševljen Merlić. "Predivno je da vi u svojim godinama pjevate tako divno i emotivno. Hvala vam na ovim trenucima", rekao je Enis. Mario je dobio tri "da".
Solinski vatrogasac Tomislav oduševio capoeirom
20-godišnji solinski vatrogasac Tomislav Kodžoman bavi se i afrobrazilskom borilačkom vještinom capoeirom. Akrobacije koje je pokazao na pozornici bile su i više nego dovoljne za prolazak u sljedeći krug natjecanja. Toni Miloloža, 35-godišnjak iz Nina, žiri je pokušao osvojiti svojim umijećem zviždanja, a u tome je i uspio.
Splitski dizajner žiri nije uspio oduševiti svojim kreacijama od prirodnih materijala, ali ih je zato svojim akrobacijama oduševio 18-mjesečni engleski koker španijel. Master MC, 25-godišnji reper Nediljko Vržina iz Primorskog Dolca, otpjevao je žiriju vlastitu pjesmu - "Pušiona", i dobio tri "da".
Ante Govorko, 21-godišnji ekonomist iz Vrgorca, plesom nije uspio osvojiti Merlića, ali su mu Ninino i Enisovo "da" bili dovoljni za njegov plasman u sljedeći krug. Jednako je prošao i 18-godišnji Vice Šiljeg koji je otpjevao "Neka cijeli ovaj svijet" iz mjuzikla "Jalta, Jalta".
Nina od Unita X zatražila plesne instrukcije
Plesna skupina koju čine 16-godišnjaci i 17-godišnjaci iz Splita, Unit X, pokazala je zavidno plesačko umijeće. "Mrak ste", rekao im je Merlić. "Ne postoji ni jedna stvar koja bi mogla biti minus. Apsolutni plus. Jel` me može netko od vas učiti plesati", pitala ih je Nina. Oduševili su i Enisa.
Senzala, capoeira skupina iz Osijeka, nije bila svojom izvedbom ni do koljena solinskom vatrogascu Tomislavu, a 20-godišnja Mia Zoraja na pozornici je oduševila jedino izgledom, dok bi joj po pitanju pjevanja bilo bolje da nije ni otvorila usta. Ipak, Slavonija je pokazala i jedan neobični talentirani bend - u "Falšu" su uspjeli spojiti zvuk gajdi s rockom, a sve pohvale žirija su dobili i za kostime.
"We Come One" - kombinacija heavy metala i trubačke glazbe
Bend "We Come One" dolazi iz Požege, a ime si je nadjenuo prema jednoj pjesmi Faithlessa. Oduševili su kombinacijom heavy metala i trubačke glazbe Trenkovih pandura. "Imate energiju koja je fenomenalna", rekla je Nina. "Briljantno. Strašna energija. Taman sam htio da prigovorim nešto - ono, nema mahanja kosom, ali onda je krenulo i to", bio je oduševljen i Merlić. "A gdje večeras svirate? Ja mislim da tražimo upravo vas", rekao je Enis.
Plesna skupina Showtime iz Slavonskog Broda oduševila je akrobatskim rock&rollom. Odlična je bila i plesna skupina Venera iz Vukovara, koja je otplesala "Dum dum dum" - modernu obradu makedonske narodne glazbe. Dorotea Zovko i Bojan Radić pokazali su kombinaciju hip hopa i afričkog plesa, a žiri su oduševile malene plesačice Ivana Coha i Jasna Blitva. Na pozornici su zasvirali i Đurđenovački rogisti, a jedino je Merlić rekao "ne" na odličnu koreografiju Twirling studija iz Požege.
Nagluhi dječak i njegova partnerica oduševili plesnim umijećem
Tinejdžerski plesni par, Deborah Šuker i Marijan Kešinović, sve je oduševio. "Pokazali ste da plešete jako jako dobro, što je dobro. Definitivno bolje od mene, ali ja se ne natječem", rekao je Enis, koji je potom Marijana upitao za slušni aparatić kojeg nosi.
"Rođen sam nagluh i do svoje četvrte godine nisam ništa čuo niti govorio. Onda sam počeo nositi aparatić i učiti govoriti. Što se tiče plesa, moja plesna partnerica mi pomaže rasporediti ritam, jer ne čujem glazbu najbolje", otkrio je Marijan. IAKO ima tek deset godina, Splićanka Antonia Dora Pleško oduševila je žiri showa Supertalent svojom izvedbom "Cabareta" Lize Minnelli. Da malenoj Antoniji ovo nije prvi nastup niti njezini glazbeni počeci dokazuju i brojne snimke s YouTubea na kojima se vidi da se desetogodišnjakinja od malih nogu bavi pjevanjem te iza sebe ima desetke festivala i natjecanja.
Sa stavom prave zvijezde i fascinantnim glasom, Antonia je osvojila već nekoliko glazbenih nagrada, a uspjeh su joj između ostalih predvidjeli i članovi žirija u showu Supertalent.
"Mislim da smo dobili potencijalnog pobjednika ovog ciklusa", izjavio je Dubravko Merlić, inače najstroži član žirija kojeg je malena Splićanka oduševila.
Ništa skromniji kad su komplimenti u pitanju nije bio ni Enis Bešlagić. "Ti nisi više dijete. Biraj menadžere. Pamet u glavu. I molim te, jednom kad budeš poznata, osiguraj nam neka tri mjesta da te možemo slušati", rekao joj je popularni glumac. Antonia je dobila zeleno svjetlo i od Nine Badrić te si tako osigurala ulazak u novi krug. SRPSKA Susan Boyle - nadimak je Sandre Todorović iz Jagodine koja je baš poput popularne Britanke osvojila žiri showa "Ja imam talent", odnosno srpske inačice showa "Britain's got talent". Poprilično neuglednog izgleda, raščupane kose i s glasom operne pjevačice, Sandra je na audiciji otpjevala pjesmu Andrea Bocellija - Con te Partiro.
"Kad su mi rekli da sam prošla bila sam jako zbunjena, nisam mogla vjerovati"
"Godinama čekam i sad kad sam zamalo odustala od pjevačke karijere dogodilo mi se to da sam ušla u prvi kvalifikacijski krug. Kad su mi rekli da sam prošla, bila sam jako zbunjena i nisam mogla vjerovati", priznala je Sandra koja neprestano prima pozive podrške od strane prijatelja, ali i nepoznatih ljudi koji je prepoznaju na cesti.
"Išla sam i prije na neke audicije, ljudi bi me zapazili, ali mi se nikad kasnije nisu javili. Nikad nisam išla u glazbenu školu već sam u 21. godini krenula na satove solo pjevanja. Međutim, onda je došao rat te sam prestala s pjevanjem. Povremeno sam znala pjevati u crkvenom zboru ili na nekim književnim večerama, ali nikako da me netko zaista primijeti i napravi od mene pjevačicu", priznaje Sandra za Blic.
"Priča Susan Boyle je malo drugačija od moje, ali jako mi se sviđa glazba koju ona izvodi"
U slučaju da pobjedi u showu, Sandra je priznala da bi sav novac potrošila na daljnje školovanje svog glasa, sredila stambeno pitanje te osigurala svojoj kćeri bolji život. "Za Susan Boyle sam saznala tek nakon što sam se i sama okušala na audiciji za istoimeni show. Njezina priča je ipak malo drugačija od moje, ali jako mi se sviđa glazba koju ona izvodi", rekla je Sandra. TALENTI sa splitskog područja su imali čast otvoriti drugu emisiju showa Supertalent. Prva je bila obitelj Asanović iz Zagore koja je žiriju došla pjevati ojkalice. S njima je pokušala zapjevati i Nina Badrić. Dobili su tri "da", ali je uvjet za to da idu dalje bio da Nina ne pjeva s njima "jer kvari". "Da" je žiri rekao i kudu koji je u svojoj koreografiji korake narodnog plesa obogatio i "letom" 80-godišnje bake po zraku.
Nakon "narodnog veselja" na red su došli plesni talenti. Ninu i Enisa Bešlagića je oduševila 13-godišnja balerina Barbara Bačić, tako da "ne" Dubravka Merlića nije imalo nikakvu ulogu. Plesnim akrobacijama ih je sve oduševila 17-godišnja Petra Mamić, dok je 24-godišnji Toni Rinkovec pokazao zavidno umijeće plesanja breakdancea.
Moulin Rouge na šoltanski način izmamio svima suze na oči - od smijeha
Ipak, ono što je bilo daleko od plesnog umijeća dobilo je također tri "da" i svima izmamilo suze od smijeha na oči. Moulin Rouge na šoltanski način, u izvedbi satirične skupine "Redikuli", osvojio je i publiku i žiri. Nakon prošlotjedne fascinacije riječkim Hot Stuffom, reklo bi se da Hrvati pravim "Supertalentom" smatraju upravo golišave sredovječne žene u raznobojnom perju i postarije muškarci s pivskim trbuščićima, odjevene jedino u bokserice ili tangice.
U Osijeku glavna fora - cijela obitelj na binu
Među osječkim talentima su se našli tinejdžeri Ana i Davor - "Top Dancer", koji plešu akrobatski rock&roll, tamburaški sastav "Šokci za 5" kojeg čine četiri brata i jedna sestra starosti od šest do 13 godina, Kud Grančice iz Đeletovaca, četiri sestre iz Osijeka koje su osvojile svojim pjevanjem i dobile tri "da" te 66-godišnjak koji je s prijateljem demonstrirao ples na zidarskim ljestvama. "Teška glupost", kroz smijeh je gledajući ih prozborio Merlić.
Pastirica sanja o pjevačkoj karijeri
Na audiciju u Rijeci se prijavio DJ koji je "izmiksao" scene sa članovima žirija i dvojicom "backstage boysa" - Igorom Mešinom i Reneom Bitorajcem. Dalje je prošlo i nekoliko plesnih skupina - trbušne plesačice "Luna" iz Poreča te plesne skupine "Cheaters", "Divinas" i "Honey", koje su svojim plesnim akrobacijama oduševile Ninu i Enisa. Merlić je po već ustaljenom običaju bio mrzovoljan pa je svima vikao "ne" i uporno pritiskao crveni g
Hosted At Magnify | 114 views
Rate this Video
Fits this site?
Length:
Entertaining?
Informative?
Appropriate For:
Would Recommend?
Comments (0)
Add your comment
Tags
[Sign In To Tag] Your tags:
Report a Problem
What type of problem are you reporting?
Please enter your email address: (required)
Enter a description of the problem: (required)
Embed
-->